BIL

Vår filosofi är att varje elev ska få en individuellt anpassad utbildning där kvalitet och säkerhet står i fokus. Vi tycker att det är grundläggande att våra elever känner sig delaktiga i sin körkortsundervisning och vågar ifrågasätta och diskutera med sin trafiklärare.

 

Varje elev är unik och alla har olika förutsättningar för att lära sig något nytt. För en del personer tar det längre tid medan andra behöver kortare undervisning. Det viktigaste är att du känner dig trygg, glad och nöjd under din utbildningsfas samt kompetent rustad för att sedan, med körkortet i handen, ge dig själv ut på vägen.
En körkortsutbildning består av 2 huvuddelar – teori och praktik. Med hjälp av Teoricentralen varvar du båda delarna så att du kan omsätta teoretisk kunskap i praktiken.

 

KOM IGÅNG

För att få börja övningsköra behöver du göra en ansökan om körkortstillstånd. Ansökan om körkortstillstånd hittar du här. Du behöver även göra ett syntest för ditt körkortstillstånd hos en optiker.

 

Önskar du övningsköra privat behöver både du och din handledare gå en Handledarutbildning. En handledarutbildning är giltig i 5 år. För att boka Handledarutbildning, klicka här.

 

TEORI

Innehållet i den teoretiska delen består av en digital körkortsbok, filmer och spel/övningar som görs online på Teoricentralen.

 

För den som vill ha körkortsboken i bokformat finns den att köpa till självkostnadspris i receptionen eller via vår e-handel.

 

Om du till exempel har läs-och skrivsvårigheter finns det som möjlighet att ansöka om muntligt teoriprov eller förlängd tid hos Trafikverket när det är dags för ditt teoriprov. Du kan antigen be receptionen om blanketter eller själv skriva ut dem genom att klicka här och så gör vi ansökan tillsammans sen på trafikskolan. I din ansökan behöver det finnas ett underlag om varför du behöver muntligt eller förlängt teoriprov.

 

Riskutbildning del 1 är en obligatorisk teoretisk utbildningslektion. Utbildningen består av ett engångstillfälle med ett upplägg på tre timmar. Kursen hålls i vår teorisal på Thure Röings gata 2 i Helsingborg. Syftet med kursen att ge kunskap om vilka säkerhetsrisker det finns i samband med bilkörning. Alkohol, droger, trötthet och mobilanvändning diskuteras. För att boka Riskutbildning del 1, klicka här.

 

PRAKTISK UTBILDNING

Innehållet i den praktiska delen består av körlektioner samt Riskutbildning del 2 (halka).

 

På körskolan får du antingen köra en av våra Opel Astra. Vi erbjuder både manuellt och automatväxlade bilar. Körlektioner erbjuds måndag-torsdag 07.20-16.35 samt fredagar 07.20-11.50.

 

KUNSKAPSPROV OCH KÖRPROV

Både kunskapsprovet och körprovet utförs på Trafikverket. Innan du får genomgå ett körprov måste du ha ett godkänt kunskapsprov. Ett kunskapsprov är giltigt i 4 månader från det godkända tillfället.

 

Både kunskapsprovet och körprovet bokas i samråd med din trafiklärare. När det är dags för ditt körprov har du en uppvärmningslektion i 60 minuter före körprovet som sedan avslutas uppe på Trafikverket, där körprovet sedan kommer utgå ifrån.