INTENSIVUTBILDNING

– Individanpassad intensivutbildning

Vår målsättning är att göra vägen till ditt körkort så enkel och snabb som möjligt, utan att för den sakens skull göra avkall på kvalitén.

 

Vi lägger upp er intensivutbildning helt efter era behov, men ofta används två-fyra veckors körning tillsammans med Riskutbildning 1, Riskutbildning 2 samt kunskapsprov och körprov.

 

Vi rekommenderar att du anmäler dig för en intensivutbildning 1-2 månader innan önskad utbildningsstart.

 
1. KOM IGÅNG
 

För att kunna börja övningsköra behöver du först ha skaffat ett körkortstillstånd, klicka här för att ansöka om körkortstillstånd.

 

Innan starten av en intensivutbildning bokar vi en testlektion med dig. En testlektion är till för att vi ska kunna göra en så effektiv bedömning som möjligt av hur många körlektioner som bör bokas in och hur just din utbildning ska se ut, då alla har olika förkunskaper och förutsättningar.

 

Nivån av din bilkörning bedöms under testlektionen, för att sedan kunna efter den tillsammans planera en individanpassad intensivutbildning för just dig.

 
2. TEORI
 

Under planeringen av din körkortsutbildning och köp av Körpaket får du tillgång till ditt teorimaterial. På Anderssons Trafikskola använder vi oss utav Teoricentralen, vilket är en digitaliserad plattform samlad med allt teorimaterial.

 

Inne på Teoricentralen, har du full tillgång till körkortsteorin, som går att öppnas i både dator, mobil eller surfplatta.

 
 
DETTA INGÅR I TEORIMATERIALET

• Digital körkortsbok.
• Hundratals filmer, bilder och interaktiva övningar.
• Sammanlagt tusentals instuderings- och testfrågor.
• Anpassade test och sluttest.
• Ljudstöd till allt material.
• Möjlighet för eleven att boka körlektioner och ta emot tips av läraren.

 

Du är självklart alltid välkommen att komma och studera din körkortsteori hos oss i vår trevliga teorisal på Thure Röings gata 2. Har man ingen egen dator, har vi bärbara datorer man kan få låna.

 

Vi rekommenderar att man varvar den praktiska och teoretiska delen med varandra och därmed läser körkortsteorin parallellt med körlektionerna.

 
3. UTBILDNINGSSTART
 

Nu är det dags att komma igång med den praktiska delen av din körkortsutbildning, vilket är dina körlektioner.

 

Under den första veckan brukar vi även alltid planera in Riskutbildning del 1. För att lästa mer om Riskutbildning del 1, klicka här.

 
4. RISKUTBILDNING DEL 2
 

Under slutet av din intensivutbildning är det dags för Riskutbildning del 2.

 

För att lästa mer om Riskutbildning del 2, klicka här.

 
5. UTBILDNINGSKONTROLL
 

Sista steget innan det är dags för prov är att man gör en så kallad utbildningskontroll. Utbildningskontrollen genomförs av en utbildningsansvarig från trafikskolan.

 

En utbildningskontroll går att jämföras med ett riktigt körprov, då du under den här kontrollen ska kunna uppvisa självständig körning. Den utbildningsansvariga kollar av alla de 15 olika körmomenten och ser så att du uppfyller de kraven för att genomgå ett körprov. Du kommer även här få mer feedback på vad du kommer att behöva träna mer på.

 
6. TEORIPROV & KÖRPROV
 

Både kunskapsprovet och körprovet genomförs på Trafikverket.

 

Innan du får genomgå ett körprov måste du ha ett godkänt kunskapsprov. Ett kunskapsprov är giltigt i 4 månader från det godkända tillfället.

 

När det är dags för ditt körprov har du en uppvärmningslektion 60 minuter före körprovet, denna lektion avslutas uppe på Trafikverket, där körprovet sedan kommer utgå ifrån.

Se filmen för vägen till ditt körkort och mer information nedan.